De beste in Nederland voor uw
meeneemheftruck; Kooiaap, Moffett, Terberg etc.

0345 54 70 80

Algemeen en 24/7
storingsdienst


Actueel

  • Nieuws van Quickstra en zijn relaties 
  • O.a. leveringen van nieuwe machines
  • Nieuwe types / nieuwe opties 
  • Verrichtte werkzaamheden Quickstra
  • Samenwerkingen 

 

Actueel

  • Neem voor meer nieuws ook eens een kijkje op onze Facebook-pagina!  Klik hier
  • Hier vind je onder andere informatie over de meest recente leveringen en ontwikkelingen rondom Quickstra 

 

 

Terug naar overzicht

Primeur: Levering 8x elektrische meeneemheftrucks door Quickstra

Utrecht - Vandaag heeft Van der Wal haar bestelling van acht meeneemheftrucks uit de nieuwste generatie Moffett eSerie NX ontvangen van leverancier Quickstra. Met deze levering is Van der Wal de eerste die met een elektrische ‘kooi-aap’ met drie-wielaandrijving gaat lossen. Reden genoeg voor een bijzonder moment met uitgebreide demonstratie en mooie woorden aan alle betrokkenen.


Primeur

Op het terrein van logistiek dienstverlener Van der Wal staat een combi, daarvoor enkele mensen die om de beurt het woord nemen en een aandachtig publiek. Dit is de setting op deze ochtend waarbij de meesten voor het eerst de elektrische meeneemheftruck in actie gaan zien. ( zie artikel Transport Online) 

  • Eerste CO2 vrije meeneemheftruck met drie-wielaandrijving
  • Duurzame oplossing, veel gevraagd

Natuurlijk waren eigenaren Diny en Lennard Kikstra van leverancier Quickstra bij dit feestelijke moment aanwezig, Lennard Kikstra: “Van der Wal is de eerste in Nederland en ook een van de eersten in de hele wereld die deze machines in gebruik neemt. En dat gelijk met acht stuks!” Maar dat dit niet een gemakkelijke investering was blijkt al snel.


Quickstra Elektrische meeneemheftruck 5Quickstra Elektrische meeneemheftruck 5


Ontwikkelen eerste elektrische met drie-wielaandrijving

Lennard Kikstra: “We werken al meer dan 35 jaar samen. In 2015, ik weet het nog als de dag van gisteren, was Henk (van der Wal) bij ons en die zei: “Ja, onze huidige machines worden wel wat ouder, en ik wil wel graag vervangen maar ze moeten duurzaam, duurzaam, duurzaam.”

Daarop besloten Quickstra en Van der Wal om samen met de Moffett fabrikant op te trekken in de ontwikkeling van een krachtigere versie met drie-wielaandrijving. Na een traject van ruim drie jaar zijn vandaag de eerste acht exemplaren van de sterke, stille, CO2 vrije elektrische meeneemheftruck, de ‘Moffett E4 25.3-NX 100% elektrisch’ in gebruik genomen.

Lennard gaat verder: “Ik heb er heel veel bewondering voor, dat jullie als Van der Wal zo je nek uitsteken om de wereld duurzamer te maken. En ik kan wel zeggen dat jullie met dit apparaat nog beter werk kunnen gaan leveren dan met de vorige machines. Deze versie is even sterk en tegelijkertijd veiliger, duurzamer en prettiger in gebruik. En wij zijn trots dat we dit samen mogelijk hebben kunnen maken.”

Henk vult aan: “Je ziet het, ook al doet het soms pijn op de korte termijn, hou je poot stijf en kies voor dat wat goed is. Dat loont voor het hoofd, hart en de wereld.”

Op zoek naar het mogelijke

Om de kooi-aap maximaal in te zetten kan er niet alleen via het netstroom geladen worden maar ook tijdens het rijden. Hiervoor is eerst een zelfontwikkelde charger in samenwerking met Quickstra en Hiab op maat ontworpen. Vervolgens hebben de monteurs van Van der Wal op al het materiaal de elektra aangepast.

Wilco Beerta, fleetmanager bij Van der Wal, licht toe: “Dit was een flink karwei en er was een moment dat ik dacht ‘dit is onmogelijk’. Kom ik de dag erna in onze garage laten ‘de jongens’ me trots zien dat ze uitgetekend hebben hoe het kan. Prachtig!”

Dit soort innovaties maken volgens Beerta het verschil. Hij vervolgt enthousiast: “Gisteren heb ik nog iemand gesproken om te kijken naar de mogelijkheden van bijladen met behulp van zonnepanelen op de heftruck. Het is mooi om te kijken wat er nog meer mogelijk is.”

Veel vraag naar lage CO2-uitstoot 

Quickstra en Van der Wal merken steeds vaker in de markt op dat steeds meer klanten de uitstoot van (CO2-) emissies meewegen in hun aanbestedingen. Dit is bijvoorbeeld te zien bij klanten in de bouwsector. Steeds vaker moeten of willen zij aan een bepaalde maximale CO2-uitstoot voldoen, transport wordt hier ook in meegenomen. Door deze maximering loont het als leveringen zo CO2-neutraal mogelijk plaatsvinden.

Daarnaast noemt Van der Wal een andere belangrijke groep klanten: “We rijden voor klanten met duidelijk duurzame producten en missies. Vaak kiezen zij voor ons omdat we al flinke slagen kunnen maken door het transport slimmer in te richten, bijvoorbeeld door LZV’s in te zetten. Deze klanten reageren erg positief als ik hen vertel dat we straks elektrisch gaan laden en lossen.”

Ook Quickstra ziet een grote toekomst in deze generatie E-machines, en heeft de elektrische machine uit voorraad leverbaar, en met 5 stuks aan de huurvloot toegevoegd.